Menü

Harmadik Magyar Kertépítő Verseny!

2011 Téma: „Túlélés=zöld zöld = túlélés." 

A terület ismét 5m x 4m, leásni nem lehetett.   

A verseny győztese  Szucsik Attila (Biotó Kft ) – Maros Krisztián (Primegarden Bt.) közös munkája:

Címe: Veszélyes vizeken

 

A kert filozófiája: Ki ne emlékezne Jókai Mór Aranyemberében amikor a Szent Borbála tönkre futott és elsüllyedt. Azért idéztük meg szellemét, hogy lássuk honnan indultunk... A vízben akkor rengeteg hallal, ma inkább pet palackokkal találkozunk. A környezetszennyezés zátonyára futottunk. A világítótoronyban a sárga virágok szimbolizálta útmutatás jelképes. Semmit sem ér ha tudjuk az utat de nem arra megyünk. A kert épített részei az emberi alkotó erőt, a növények, görgetegkövek a még meglévő, de eltünedező természeti értékeinket szimbolizálják. A víz közvetett megjelenése a kék virágszőnyeggel az elmúlás és a megújulás üzenetét hordozza.

Azért használtunk minél több újrahasznosított és természetes anyagot, mert az újrahasznosítás bárki számára lehetőségeket teremt akár kis lépésekkel is a környezettudatos gondolkodáshoz és tettekhez.

A kertterv

Oklevél


EMKV, kertépítő verseny, minta tó

Ugrás a kezdölapra      Tóépítés, kerti tó, sziklakert, biotó, darus sziklakert, fürdőtó, kertépítés, kerti tavak, díszkert, sziklakertek, kertépítés, fürdőtó, biotó, biotavak, dísztó, díszkert Ugrás a lap tetejére